Muzsikáló Hangjegyek
  
Énekstúdió
Lorem ipsum

Az énekstúdió keretein belül a növendékeknek lehetőségük nyílik hangi adottságaik megismerésére, azok megfelelő továbbfejlesztésére.

Az ügyesebbek lehetőséget kapnak arra, hogy tudásukat különböző rendezvényeken is megmutathassák és képességeiket színpadi lehetőségek között is kipróbálhassák.


Az énekstúdió továbbá felkészítést vállal olyan felsőoktatási intézmények felvételi vizsgájához, ahol szükséges feltétel az éneklés. Ez a képzési forma nem kötött előzetes meghallgatáshoz.(pl. Tanítóképző, -ill. Óvónőképző főiskola; Színművészeti Főiskola)


Az oktatás díja: 3500ft./alkalom


Jelentkezési lehetőség: emailben vagy telefonon.


Az űrlapot sikeresen elküldted!

Márkus Erzsike, igen kedves tanítványomnak, aki tudom, hogy komolyan tovább viszi énekiskolámat egy igaz magyar zenekultúra érdekében

Budapest, 1996.júli.6      

Sok szeretettel

Adorján Ilona

" Az éneklés nem más, mint felnagyított beszéd egy adott dal rögzített hangmagasságaira"  /Adorján Ilona/ 

Szakmai önéletrajzomban olvashatta a kedves látgató, hogy eredeti elhivatottságom mellet, mint szolfézs tanár, fontos szerepet tölt be életemben az emberi hang adottságainak minél természetesebb úton való képzése is. Csak a megfelelő technikával használt énekhang képes mélyebb, művészi értékek közvetítésére. 

Hangképzéssel lassan már 30 éve foglalkozom. Ez alatt az idő alatt számos, komolyabbnak mondható hangadási problémát is sikerült már megoldanom, mely folyamat számomra is nagy élményt jelentett. Tanáromtól, Adorján Ilona énekmestertől elsajátított hangadási technikám és annak oktatsi módszerének lényege anyanyelvünk pontos hangzóképzésére, ún. belső formáns területeinek beidegzésére épülő énektechnika. Ennek eredményeként jön  létre a hangadás kiegyenlítettsége, a különböző regiszterek törésmentes összekötése, melynek hallható eredménye az a messzeható csengés, mely a közönségben a művészi élmény érzetét váltja ki. 

Az egyéni oktatáson túl nagy élményt jelentett számomra, hogy több nagy szabású, egész estét betöltő zenés darabok hangképző és zenei rendező feladataival bíztak meg a Dunakeszin működő, kiáváló diákszínpadot működtető művészeti csoportok vezetői. Ilyen közös munka volt a Valahol Európában; Isten pénze; és a Hair több estés nagy sikert aratott előadása a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium Diákszínpadának előadásában, Lengyel István rendezésében. A Dunakeszi Farkas Ferenc AMI színjátszó csoportjának előadásában pedig a Woodstock című előadást láthatta ugyancsak több estén keresztül a közönség szintén nagy elismeréssel. A darab rendezője és a csoport művészeti vezetője Hoványné Martikán Erika. 

A Dunakeszi Fazekas Mihály Általános Isklában több éve, szakköri szinten vezetek Zenés-Színjátszó foglalkozásokat.